Segítség a Vaterázáshoz

Képek, fotók - egy jó kép felér 100 szóval

A termékfotók az online kereskedelem, így a Vatera aukciók egyik legfontosabb alkotóelemei is. A fotó jelenti magát a kirakatot is, és a részletes termékleírás mellett a legnagyobb mértékben befolyásolja a licitek mértékét, és az eladások számát. A potenciális vásárlók többsége először a listázó oldalakon vagy a képes ajánlatok között keres, mielőtt egy konkrét termék terméklapját megnézi.

A fentiek minden árukategóriára igazak, vannak azonban olyan termékkörök is, amelyekben képek nélkül szinte lehetetlen az online aukciós értékesítés (lásd: ékszerek, órák és más, magasabb árkategóriájú termékek).

A Vatera rendszere jelenleg 12 kép díjmentes szerepeltetését teszi lehetővé a terméklapon. Érdemes a leginformatívabb és legrészletesebb képet megjeleníteni a listázó oldalakon (ehhez a termékfeltöltő oldalon a megfelelő fotónál jelöld be a ?Lista oldalon megjelenő kép? opciót).

Javasoljuk, hogy ne használj túlzottan nagyméretű (több MB-os) képeket. Amennyiben szükséges, kicsinyítsd le a fotók méretét valamilyen képszerkesztő/képnézegető programmal (Pl.: Irfanview, Xnview stb.). Az átméretezés a legtöbb képnézegetővel megoldható a számítógépen, emellett a legegyszerűbb megoldás, ha digitális fényképezőgépen a kép készítése előtt átállítod a felbontást 0,5-1 megapixel közé. A piactérre készített fotóknál az 1 Megapixeles felbontás (1024*768 pixel) elegendő.

A fotó átméretezésére/kicsinyítésére ajánljuk az ingyenesen használható IrfanView szoftvert, amely letölthető a Vatera letöltő oldaláról vagy a fejlesztő honlapjáról. A program telepítése után ajánlott a magyar nyelvű kiegészítő letöltése és használata is.

Fényképek átméretezése az IrfanView segítségével:

1. A program elindítása után nyissa meg az átméretezni kívánt képet. Ehhez nyomd meg az ?O? betűt, vagy válaszd a Fájl/Megnyitás (File/Open) menüpontot, majd a megjelenő ablakban navigálj el a képet tartalmazó mappába. A kép kiválasztását követően nyomd meg a ?Megnyitás? gombot, vagy kattints kétszer az egérrel a megnyitni kívánt fotóra.

2. A menüben válaszd a Kép/Méretváltoztatás? (Image->Resize/Resample?) opciót. A megjelenő ablakban megadhatod a módosítani kívánt méretet pixelben, %-osan vagy pedig választhatsz előre megadott képméretek közül is. A módosítást az ?Ok? gomb megnyomásával fogadhatod el.

3. Az átméretezett képet a Fájl/Mentés (File/Save) vagy Fájl/Mentés másként?(File/Save as?) menüpont segítségével mentheted el.

   További hasznos tippeket olvashatsz a termékfotók készítéséről blogunkban.

   « Vissza az előző oldalra

   Nyomtatás


   Hasznos volt ez az információ?

   Kapcsolatfelvétel

   További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!