Segítség a Vaterázáshoz

Mikor célszerű a minimálár alkalmazása és mennyibe kerül?

A minimálár az a legalacsonyabb összeg, amiért az Eladó hajlandó eladni a termékét.
A minimálárat azért alkalmazzák az eladók, mert segítségével alacsony kikiáltási áron hirdethetik meg a terméküket, annak kockázata nélkül, hogy áron alul kelljen eladniuk az árut. Az alacsony kikiáltási árnak köszönhetően az ilyen árverés sokkal több látogatót vonz.

A minimálár nélküli termékek könnyen felismerhetők, ugyanis a listázó oldalon ezek az árverések külön meg vannak jelölve. (A minimálár nélküli termékek jelölését és a Vatera piacterén használt további ikonok jelentését minden listázó lap alján meg lehet tekinteni.)

A minimálár jellemzői:

? amennyiben az aktuális ár nem éri el a minimálárat, az aukció érvénytelenül lezárul és a partnerek nem kapják meg egymás elérhetőségeit és nem vehetik fel a kapcsolatot egymással

- a minimálárnak, a kikiáltási árnál mindig nagyobbnak kell lennie

- a vevők számára hozzáférhető termékleírásnál a kikiáltási ár látható a minimálár viszont csak akkor, ha az eladó azt kifejezetten kérte

- a minimálár használata opcionális,amennyiben használják, akkor értéke ne legyen sokkal nagyobb a kikiáltási árnál

- a "minimálár" opció igénybe vétele fizetős (120 Ft), de csak akkor, ha a leütési ár nem éri el a minimálárat, ezért az árverés sikertelenül zárul! Amennyiben a legmagasabb ajánlat eléri a minimálár szintjét, vagy a termék fix áron kel el, a minimálár díját az eladónak nem kell kifizetnie. (Ha az árverésen nem érkezik licit, a díj értelemszerűen kiszámlázásra kerül, hiszen egyetlen ajánlat sem érte el a minimálárat!)

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!