Segítség a Vaterázáshoz

Eladhatom a meghirdetett terméket Vaterán kívül?

Amíg az aukció nem zárult le, addig nem adható el a Vatera oldalán is meghirdetett termék/szolgáltatás a piactéren kívül.

Amennyiben mégis máshol találtál magának vevőt, és a Vaterán indított aukcióra még nem érkezett licit, úgy azt javasoljuk, hogy tedd azt lejárttá.

Ehhez kérjük lépj be a Személyes/Eladás/Meghirdetett termékek/Eladó menüpontba és jelöld meg azt az aukció, amelyet lejárttá kívánsz tenni. Ezután pedig kattints a További opciók legördülő menüjében megjelenő Aukció lejárttá tétele lehetőségre. Ekkor az kikerül a kínálatból és átkerül a Lejárt termékek újraindítása menüpontba.

Figyelem!

Az igénybe vett kiemelések költségétől, illetve a feltöltés díjától eltekinteni nem tudunk, tehát azt nem áll módunkban jóváírni egyenlegeden. Természetesen az ily módon lezárt aukciók után jutalékot nem számolunk fel.

Részletes indokolás:

A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 6:64. § értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad. A törvény értelmében tehát, az a vevő, aki a www.vatera.hu oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, az a licittől a későbbiekben nem állhat el, az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az eladóknak a www.vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges.

Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni.

Ezeket a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni. A Vatera piacterén a felhasználót negatív jelzéssel lehet illetni, amennyiben nem teljesíti vállalt kötelezettségét a partner. Az a felhasználó, akinek összes visszajelzése 2 negatív vagy visszajelzéseinek (pozitív, semleges, negatív)  minimum 20 százaléka negatív és visszajelzései között legalább 2 negatív található, a Vatera piacteréről kizárásra kerül.

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!