Segítség a Vaterázáshoz

Az alkuképes irányár

Az alkuképes irányár csak fixáras adásvétel esetén vehető igénybe. Az alku százalékos beállítását, illetve az automatikus elfogadást mindaddig szabadon lehet módosítani, amíg nem érkezik ajánlat a termékre. Az első ajánlat beérkezését követően ezek módosítására már nincsen mód.

Milyen engedménnyel adnád el a terméket?

A szolgáltatást a termékfeltöltő lapon lehet igénybe venni, az "Eladás adatai" résznél. Fixáras értékesítési mód megjelölése esetén megjelenik az "Alkuképes irányár" lehetőség. Ezt kiválasztva meg kell adnod, hogy maximum mekkora engedménnyel adnád el a terméket. Pontosabban: mi az a százalékos engedmény, amivel elfogadod az adott termékre érkező ajánlatokat. Tehát miután megadsz egy összeget, amennyiért értékesíteni szeretnéd az adott árut, mellette megjelölheted, hogy ezen összeg hány százalékáért adnád el a terméket. Mellette megjelölheted, hogy ez az ajánlatelfogadás automatikus legyen vagy sem.

Automata ajánlatelfogadás

Ha az ajánlattevő olyan ajánlatot tesz, amely megfelel az eladó által megjelölt százalékos elvárásnak, az ajánlat azonnal és automtikusan elfogadásra kerül. Természetesen csak akkor, ha az eladó beállította az automatikus ajánlatelfogadást.

Manuális ajánlatelfogadás

Ha az eladó nem jelölte be az automatikus elfogadást, akkor a hirdetésre érkezett ajánlatok egy listában tekinthetők meg. A lista a személyes menü "Eladás > Érvényes ajánlatok termékeimre" oldalán tekinthető meg. Ebben a listában láthatóak azok a hirdetések, melyekre ajánlat érkezett. (A könnyebb átláthatóság kedvéért egy hirdetés a listában csak egyszer látható.) Amennyiben az eladó rákattint az "Ajánlatok megtekintése" linkre, kilistázásra kerülnek az adott termékhez kapcsolódó ajánlatok. Ha az eladó az "Ajánlat elfogadása" szövegre kattint, egy olyan oldalra jut, ahol áttekintheti az adott ajánlatot. Ha az ajánlatot megfelelőnek találja, akkor az "Elfogad" gombra kell kattintania. Ebben az esetben az ajánlat elfogadásra kerül, és a tranzakció létrejön.

Mi történik a nem teljesíthető ajánlatokkal?

Ha úgy módosítod az eladni kívánt termék darabszámát, hogy a leadott ajánlatok közül valamelyik nem teljesíthető, akkor ezt az ajánlatot törli a rendszer. Az ajánlattevők ilyenkor e-mailben kapnak értesítést érvénytelen ajánlatukról. Ez az automatizmus arra az esetre is vonatkozik, amikor az eladó úgy fogad el egy ajánlatot, hogy egy másik már nem teljesíthető.

Vegyünk egy példát

Meghirdetsz az oldalon egy tíz darabos hirdetést. Két ajánlat érkezik, az egyik hat darabra, a másik pedig nyolc darabra. Az egyiket elfogadod, így a másik már nem teljesíthető. Ebben az esetben az érvénytelen ajánlatot törli a rendszer, értesítve természetesen az ajánlattevőt.

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!