Segítség a Vaterázáshoz

Mi az, hogy minimálár és miért van rá szükség?

A minimálár - az a legalacsonyabb összeg, amiért az Eladó hajlandó eladni a termékét. Amennyiben az aktuális ár nem éri el a minimálárat, az aukció érvénytelenül lezárul. A partnerek nem kapják meg egymás elérhetőségeit és nem vehetik fel a kapcsolatot egymással. A minimálárnak, a kikiáltási árnál mindig nagyobbnak kell lennie. A vevők számára hozzáférhető termékleírásnál a kikiáltási ár látható, és a minimálár csak akkor, ha az eladó azt kifejezetten kérte. A minimálár használata opcionális, és javasoljuk, hogy amennyiben használják, akkor se legyen értéke sokkal nagyobb a kikiáltási árnál.

A "minimálár" opció igénybe vétele fizetős (120 Ft), de csak akkor, ha a leütési ár nem éri el a minimálárat! Amennyiben a legmagasabb ajánlat eléri a minimálár szintjét, vagy a termék fix áron kel el, a minimálár díját az eladónak nem kell kifizetnie. (Amennyiben az árverésen nem érkezik licit, a díj értelemszerűen kiszámlázásra kerül hiszen egyetlen ajánlat sem érte el a minimálárat.) 

A minimálárra az eladók részéről van jelentős igény, egyfajta vevőcsalogató több lesz a látogató, ha alacsonyabb árról indul az aukció. (Még akkor is ha valójában csak jóval magasabb áron lehet jogot szerezni a termékre.) A minimálár nélküli termékek minden esetben a listázó oldalon meg vannak jelölve, így azonnal látszik mely aukció minimáláras és mely nem. A minimálár nélküli termékek jelölését és a Vatera piacterén használt további ikonok jelentését minden listázó lap alján meg lehet tekinteni.

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!