Biztonságos fiók - biztonságos fiók létrehozása

1. Biztonságos fiók létrehozása  |   2. Becsapós levelek

I. Biztonságos jelszó készítése

Olyan jelszót adj meg ami elég erős, és hatékonyan védi a fiókodat:
 • 1. Legalább 6 karakterből álljon, és tartalmazzon néhányat a következők közül is: kisbetűk (a-z), nagybetűk (A-Z), számok (0-9), egyéb írásjelek.
 • 2. Kerüld a népszerű szavak használatát (a csalók által készített programok sok esetben szótárakat vesznek alapul). Általánosságban kerülni kell a könnyen kitalálható szavakat.
 • 3. Ne használj egymáshoz közel eső karaktereket! (pl. qwertz, 123456, qweasd)
 • 4. Ne adj meg azonos jelszavakat több helyen! (e-mail, TeszVesz fiók, online bankszámla, stb.)

II. Felhasználói fiók védelme

A jelszó a fiókja kulcsa. Hasonlóan a lakás és a kocsi kulcsaihoz, ennek sem szabad illetéktelen kezekbe kerülnie.

 • Soha ne engedd, hogy rajtad kívül bárki más használja a felhasználói fiókodat! Még akkor se, ha ajánlatot kapsz, hogy pénzért megvásárolnák a fiókodat!
  • Minél több pozitív értékeléssel rendelkezik egy fiók, annál nagyobb az értéke. Minden pozitív értékelés egy visszajelzés arról, hogy a fiók tulajdonosa megbízható üzleti partner. Ezért különösen fontos, hogy ne jusson illetéktelenek kezébe a fiókod!
  • Ne feledd, hogy a felhasználói fiókod biztonsága azért is kiemelten fontos, mert ott minden személyes adatod elérhető! Amennyiben illetéktelen kezekbe jut a fiókod, akkor visszaélhetnek a személyes adataiddal!
  • A Vatera mindent megtesz az adásvételek és az adtok biztonságáért. Kérjük, Te is segítsd munkánkat azzal, hogy vigyázol a fiókodra és nem engeded, hogy illetéktelenek kezébe kerüljön!
  • Ha bárki, bármilyen indokkal ajánlatot tesz a fiókod megvásárlására, kérjük, hogy ezt haladéktalanul jelezd az ügyfélszolgálatunkon!
 • Soha senkinek ne add meg a jelszavadat, illetve e-mail-ben se küldd tovább! A Vatera nem kéri a felhasználókat arra, hogy a regisztráción, a jelszó változtatáson, valamint a felhasználói belépésen kívül bármely egyéb esetben a jelszavukat megadják.

III. Csak az „eredeti” oldalon keresztül lépj be!

Sajnos előfordul, hogy internetes csalók hamis oldalakat hoznak létre, és azt kérik e-mail-ben, hogy a felhasználó lépjen be és egészítsen ki egy adatot, vagy töltsön ki egy kérdőívet. Ezek az oldalak általában kinézetre teljesen megegyeznek az eredeti oldallal. Belépés előtt mindig ellenőrizzük le, hogy a címsor mit tartalmaz! A Vaterára való belépésnél az internet cím helyesen minden esetben így kezdődik: https://www.vatera.hu/

Minden böngészőnél lehetőség van egy adott internet oldal hitelességének vizsgálatára. Ha úgy gondolod, hogy az oldal amire belépni készülsz, nem biztonságos, akkor a böngésző oldalon található "lakat" ikonra kattintva szerezhetsz információt az oldal hitelességéről. Ez az ikon általában a címsorban vagy a képernyő jobb alsó sarkában található.

IV. Mit tehetsz, ha felmerült a gyanúja, hogy illetéktelenek megszerezték a belépési azonosítóid?

Amennyiben felmerül a gyanú, hogy illetéktelenek megszerezhették a felhasználónevedhez tartozó jelszavad, úgy

 • mielőbb változtasd meg a jelszót, (ezt személyes menüjében a "Fiókom > Fiók beállításai > Személyes adatok" oldalon, a "Jelszó változtatás" fülön teheti meg) valamint,
 • jelezd ezt Ügyfélszolgálatunknak, pontosan leírva, hogy mire alapozod gyanúdat.