Hasznos tájékoztatók

Regisztrációs státuszok

A Vatera.hu, a legnagyobb hazai online aukciós piactér üzemeltetői és felhasználói kiemelt figyelmet fordítanak az itt zajló elektronikus kereskedelem biztonságára, ezért a vásárlási szolgáltatások kizárólag a telefonszám ellenőrzése, az eladási szolgáltatások teljes körű használata pedig csakis a felhasználó által megadott bankszámlaszám ellenőrzése, vagy a bankkártyás ellenőrzési folyamat elvégzése után lehetséges. Ugyanakkor a piactéren lehetőség van egyszerű, regisztrációhoz nem kötött vásárlásra (azonban első alkalommal itt is történik egy telefonszám-ellenőrzés).

A nem ellenőrzött felhasználói státusszal rendelkező felhasználók nem licitálhatnak, illetve nem vásárolhatnak a piactéren. A vásárlói jogosultság megszerzéséhez el kell végezni a telefonszámon keresztül történő ellenőrzést. Aukciót pedig csak az a felhasználó indíthat, aki elvégzi bankszámlaszámának ellenőrzését, vagy a bankkártyás eladóvá válás folyamatát.
A kétféle ellenőrzést a megfelelő menüpontokon (Fiókellenőrzés, illetve Biztonsági regisztráció) keresztül a felhasználó bármikor elvégezheti és ennek megfelelően vásárlói / eladói jogosultságot szerezhet a Vatera piacterén.

A Vatera piacterén a következő felhasználói státuszok és jogosultságok vannak érvényben:

Regisztrációs státuszok

Nem ellenőrzött felhasználó

A megfelelő - SMS-en keresztüli vagy bankszámlaszámos/bankkártyás - ellenőrzés elvégzéséig nem licitálhatnak és nem vásárolhatnak a piactéren.

Jogosultságok:
  • Személyes menü használata
  • Korlátlan böngészés, keresés a Vatera oldalain és a fórumokban
  • A hirdetésfigyelő, illetve a termékfigyelő szolgáltatások használta
  • A Vatera üzenetváltási rendszerhez való hozzáférés

A nem ellenőrzött felhasználói státusz megszerzésének feltétele, hogy a Vatera piacterének regisztrált felhasználója legyen.Ehhez kattintson a Regisztráció feliratra és töltse ki a megjelenő adatlapot.

Ellenőrzött felhasználó

Jogosultságok:
  • A fentebbi Nem ellenőrzött felhasználó résznél feltüntetett összes szolgáltatás
  • Fixáras vásárlói, illetve licitálási jogosultságok
  • A Vatera fórumainak használati joga

Az ellenőrzött felhasználói státusz megszerzéséhez lépj személyes menüd Fiókom > Fiók beállításai > Fiókellenőrzés oldalára, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Az ellenőrzés során a rendszer a telefonszámodra küld majd ki egy SMS kódot, amelyet megadva válhatsz ellenőrzött felhasználóvá.

Teljes jogú felhasználó

A teljes jogú felhasználókat zöld színű felhasználónevük különbözteti meg a többi felhasználótól.

Jogosultságok:
  • Az ellenőrzött vásárló összes jogosultsága
  • Teljes körű termék feltöltési és eladói jogosultságok
  • A Vatera tömeges termékfeltöltő eszközének a Vatera PST-nek díjmentes használati joga

Ahhoz, hogy egy felhasználó teljes jogú felhasználó státuszt kaphasson a Vatera piacterén, szükség van az általa megadott bankszámlaszám valódiságának ellenőrzésére, vagy a bankkártyás ellenőrzés elvégzésére. Ezek lépéseit a Személyes menü > Fiókom > Fiók Beállításai > Személyes adatok oldalon a Biztonsági regisztráció fülre kattintva találod meg.

A biztonsági regisztrációval kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdések és a rá adott válaszok »

Regisztráció nélküli vásárló

Az eladók forgalmának növelése és a vásárlási folyamat gyorsabbá, kényelmesebbé tétele érdekében a Vatera piacterén lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra is.A regisztráció nélkül vásárlók kék színnel kerülnek megkülönböztetésre.

A piactéren zajló kereskedés biztonsága érdekében a regisztráció nélküli vásárlásokra bizonyos korlátozások vonatkoznak. Ezzel kapcsolatban további információkat ide kattintva olvashat.