Hogyan használjam a PayPal-t?

Ahhoz, hogy eladóként vagy vásárlóként használni tudd a PayPal szolgáltatásait, regisztrálnod kell egy fiókot, amelyet ide kattintva meg is tehetsz. Ha az oldal nem magyarul jelenik meg, akkor görgess a lap aljára, ahol a jobb sarokban látsz egy zászlót, kattints rá és válaszd ki Magyarországot (Hungary).

Ha már korábban is használtad a PayPal szolgáltatásait, akkor nem kell új fiókot regisztrálnod. Két lehetőség van, attól függően, hogy milyen (eladói/Business vagy vevői/Personal) fiókot regisztráltál korábban a PayPal rendszerében.

Amennyiben a meglévő PayPal fiókod eladói fiók, amivel befizetéseket is tudsz fogadni, akkor csupán annyi a dolgod, hogy belépsz a Vaterán a Személyes menüdbe, és ott megkeresed a Fiókom fülre kattintva, a Fiókom beállításai alatt a Személyes adatok oldalt. Itt kattints a "Folyamat indítása" feliratú gombra, ami máris elvisz az oldalra, ahol a belépés után össze tudod kötni a már meglévő fiókodat a Vaterás regisztrációddal. Ehhez csak rá kell kattintanod a Connect PayPal with Marketplace to activate PayPal Express Checkout oldal alján lévő Agree and Connect gombra.

Itt olyan fiókot tudsz létrehozni, aminek segítségével nem csak te fizethetsz egyszerűen és gyorsan, hanem a vevőidnek is lehetővé teszed, hogy a PayPal rendszerén keresztül fizessék ki a tőled vásárolt termék árát, illetve a szállítási költséget. Ezt az Egyéni számlát (Primarily for personal use) bármikor Üzleti számlává (Primarily for business use) bővítheted, ha később úgy döntesz, ha vállalkozóként szeretnél tevékenykedni a Vaterán.

1. lépés

Lépj be a Vaterán a Személyes menüdbe, és ott keresd meg a Fiókom fülre kattintva, a Fiókom beállításai alatt a Személyes adatok oldalt. Itt kattints a PayPal feliratú gombra, ami máris elvisz a regisztrációhoz.

2. lépés

A regisztráció következő lépésénél a két felajánlott számlatípus közül válaszd az "Egyéni számla" (Primarily for personal use) lehetőséget. Haladj tovább a regisztráció folyamatában úgy, hogy követed az oldalon megjelenő utasításokat, és megadod a kért adatokat. Előfordulhat, hogy a számla elkészülésének utolsó előtti lépésénél angolul jelenik meg a nyilatkozat, amellyel beleegyezésedet kérjük a Vatera fiókod PayPal számlával való összekötéséhez. Ezért ezt itt magyarul is elolvashatod.

Vállalkozói fiók

Amennyiben a Vaterán céges formában tevékenykedsz (Kft, Bt, egyéni vállalkozó stb.), akkor érdemes lehet az "Üzleti számla" (Primarily for business use) lehetőséget választani. A regisztráció eltér az "Egyéni számla" létrehozásától, mert több adatot kell megadnod a vállalkozásodról.