A Piactér használatának díjai

Ingyenes szolgáltatások:

 • 1 Ft-ról, minimálár nélkül indított hirdetés feltöltése
 • regisztráció, e-mail ismertetők és hírlevelek
 • vásárlás, ajánlatkérés, levelezés
 • feltöltés és eladás a következő kategóriákban: Ingatlan és alkategóriái; Motor, robogó, quad és alkategóriái; Egyéb jármű és alkategóriái; Haszongépjármű; Veterán jármű és alkategóriái; Szolgáltatás és alkategóriái; Állás és alkategóriái
 • feltöltés a következő kategóriákban: Szalvéta; Kinder figura és alkategóriái

A Vatera piacterén a sikeres tranzakciók után jutalékot kell fizetni. Az Autó-motor, Ingatlan kategóriák - lejjebb felsorolt alkategóriáiban - indított termékek után nem kerül kiszámlázásra sem jutalék, sem feltöltési díj. Tehát ezek a kategóriák az akció visszavonásáig ingyenesek!

Sikeres értékesítés utáni jutalékok (BRUTTÓ), melyet az eladó fizet:
Egységesen 6,9%*
A jutalékot csak sikeres tranzakciók esetén kell kifizetni! Díjkalkulátor
*Kivételek: Ingatlan; Szolgáltatás; Állás; Személygépkocsik; Haszongépjárművek; Motorok, robogók, quadok; Veterán járművek; Egyéb járművek kategóriákban indított termékek után nem kerül kiszámlázásra jutalék.
Egyedi szerződéses partnereink esetében, a szerződésben meghatározott mértékű; jutalék kerül kiszámlázásra az értékesítések után, mely eltérhet a Vatera általános díjszabásától.
A termékek indításakor az alábbi feltöltési díj kerül kiszámlázásra:
1 Ft, minimálár nélkül 0 Ft
2 Ft és 2 Ft feletti ár esetén 14 Ft
Szalvéta, Kinder figura és alkategóriái* 0 Ft (ingyenes)
Ingatlan és alkategóriái* 0 Ft (ingyenes)
Haszongépjármű; Veterán jármű; Egyéb jármű* 0 Ft (ingyenes)
Motor, robogó, quad (és alkategóriái)* 0 Ft (ingyenes)
Személygépkocsi* 0 Ft (ingyenes)
Szolgáltatás és alkategóriái 0 Ft (ingyenes)
* A felsorolt Autó - Motor és Ingatlan kategóriákban a jelzett egyedi feltöltési díjat eltöröltük. Az akció visszavonásig érvényes! A további Autó - Motor kategóriákba feltöltött termékeknél a táblázatban található 14 Ft-os feltöltési díj kerül felszámításra.

A feltöltési díj meghirdetett termékenként értendő és a termék feltöltéskor megadott futási időtartamára érvényes. A termékfeltöltési díjakat az aukció indításkor számítjuk fel. Ha az aukció eltávolításra kerül, a feltöltési díj nem kerül jóváírásra.

A Vatera kiszámlázza azoknak az (interneten sikeresen véget ért) aukcióknak a sikerdíjait, amelyekre az eladó sikeres visszajelzést adott.

Nem kerülnek kiszámlázásra az eladó által a tranzakciót követő 30 napon belül sikertelenként visszajelzett vagy nem kifogásolt tranzakciók jutalékai. Az eladónak a tranzakciót követő 30 napon belüli visszajelzése hiányában a Vatera a tranzakciót sikeresként jelölheti meg, a vevő visszajelzésétől függetlenül. Ezt a tranzakciót, mint sikeres adásvételt a Vatera kiszámlázza, amelyről értesítőt is küld. A tranzakciót és partnerét az eladó ezután később is minősítheti, akár sikertelenként is megjelölve az adásvételt, azonban ez a Vatera által felszámított sikerdíjat nem befolyásolja.

A számlán a díjak csoportosítva jelennek meg, a termékfeltöltési díj a kiszámlázott összes feltöltési díjat, az értékesítési jutalék az összes kiszámlázott jutalékot, a promóciós díj pedig az összes kiszámlázott termékkiemelési és minimálár díját tartalmazza.

Termékkiemelés és extra szolgáltatások díjai
Terméknév lista elejére vétele 400 Ft
Szalag kiemelés 300 Ft
Félkövér kiemelés terméklistában 100 Ft
Bekeretezés 80 Ft
Színes kiemelés 120 Ft
Alcím a listázókban/terméklapon 100 Ft
5 perces termékhosszabbítás 50 Ft
Galéria (képes termékajánló) 500 Ft / 30 nap
Terméklink a nyitólapon 600 Ft
Licitálók elrejtése 50 Ft
Termékfeltöltő eszköz (power seller tool) Díjmentes

A termékkiemelés díjait a tranzakció sikerességétől vagy sikertelenségétől függetlenül ki kell fizetni. Minden egyes automatikus termékindításkor az opcionálisan kiválasztott termékkiemelési díjak felszámításra kerülnek! Az automatikus termékindítás bármikor törölhető (0 értékre állítható a Személyes menü Eladó áruk vagy Licitált áruk menüpontban) illetve termékkiemelések nélkül indíthatja újra a tranzakciót az áru újraindításakor, a "A kijelölt termékek összes kiemelésének törlése" jelölőnégyzet bepipálásával.


Egyéb díjak:

Minimálár díja
Aukcióindításnál a "minimálár" opció igénybe vétele fizetős! Ára 120 Ft. Amennyiben a legmagasabb ajánlat eléri a minimálár szintjét, vagy a termék fix áron kel el, a minimálár díját az eladónak nem kell kifizetnie. Amennyiben a felhasználók ajánlatai (licitjei) nem érték el a termék minimálárát, akkor a díj felszámításra kerül. (Ha az árverésen nem érkezik licit, a díj értelemszerűen kiszámlázásra kerül, hiszen egyetlen ajánlat sem érte el a minimálárat.)

Partnerközpont használatának díja
Partnerközpont használati díja havi 1 990 Ft. A díjat a Vatera azoknak a felhasználónak terheli, akiknek a Partnerközponton keresztül listázott hirdetései, termékei vannak vatera.hu és teszvesz.hu oldalakon. Az ilyen termékek korlátlan ideig (vagy a termék inaktiválásáig) futnak, és automatikusan frissülnek a feed (export URL) alapján.

Egyéb fontos tudnivalók, megjegyzések:

 • Valamennyi feltüntetett összeg BRUTTÓ összeg, kivéve, ha azt külön feltüntetjük.
 • A sikeres visszajelzést követően az adott tranzakció sikerességét illetően a Big2 Platform Kft. utólagos reklamációt nem fogad el.
 • A Személyes menüben található Felhasználói Számlán követhetőek nyomon az igénybe vett szolgáltatások után fizetendő díjak, valamint a beérkezett befizetések is.
 • Az aktuális díjakat a rendszer minden nap hajnalban számítja ki és tünteti fel a felhasználói számlán.
 • A beérkezett befizetéseket átutalás esetén a Vatera 5 munkanapon belül, a postai befizetéseket átlagosan 10 munkanapon belül írja jóvá.
 • A Vatera piacterén szereplő leütési árak bruttó végárak.
 • Amennyiben nem jött létre az adásvétel és ez által anyagi kár érte az eladót (kiemelési díj, jutalék), lehetőség van segítséget kérni az ügyfélszolgálattól. Amennyiben jogosnak találjuk a kérelmet, visszatéríthetjük a díjat részben vagy teljes egészében.

A befizetés módjáról:

A Vatera online adminisztrációs rendszere folyamatos nyilvántartást, egy virtuális számlát (personal account-ot) vezet a felhasználók sikeres tranzakcióiról. A rendszer folyamatosan számlálja és nyilvántartja a sikeres tranzakciók és a kiemelt megjelenések igénybe vétele után fizetendő díjtételeket. A számla és a részletes elszámolás kiküldésére havonta kerül sor. A számla rendezése történhet bankkártyával vagy banki átutalással történő befizetéssel, a felhasználó választása és igényei szerint.


A nem fizető felhasználók szankcionálása:

Amennyiben a Vatera által kiküldött számla rendezése nem történik meg a számlán jelzett fizetési határidőn belül, a Vatera, a fizetési határidő lejáratát követő 7. napon fizetési felszólítást küld e-mail üzenet formájában a felhasználónak. A fizetési felszólításban megjelölt további 7 napos fizetési határidő teljesítésének hiányában a Vatera a felhasználó jogosultságait ideiglenes tiltás alá helyezi, amiről e-mail üzenet formájában tájékoztatja a felhasználót. A jogosultságok tiltásának feloldására kizárólag a kötelezettségek rendezését követően kerülhet sor. A második fizetési felszólításon szereplő fizetési határidő túllépésének 7. napján a kérdéses kötelezettségek automatikusan a Big2 Platform Kft. követelésbehajtó partnereihez kerülnek át a PTK szerinti behajtásra. A követelésbehajtás költségei a nem fizető ügyfelet terhelik, amely a követelésbehajtó partner által kibocsátott számlán jelennek meg terhelésként. A követelésbehajtás eredménytelensége esetén a Big2 Platform Kft. jogi úton, az illetékes bíróság által kibocsátott fizetési meghagyással, illetve polgári peres úton érvényesíti követelését.